Vat het nou alsjeblieft niet persoonlijk op


Corona lijkt alweer bijna iets uit het verleden maar de financiële effecten ervan zijn nog steeds voelbaar in de culturele sector. Ik blik terug op een periode waarin bestuurders kunstenaars zonder schuld of schaamte voor de bijl gooiden.

Lees verder op Hard//hoofd ︎
Tuinbonen en Tape 


In de reeks Museum van de werkelijkheid wordt beschreven welk verschijnsel, object of gebeurtenis nadere observatie en bewondering waard is. Zaken waar we aan voorbij lopen, die in de vergetelheid zijn geraakt of die nooit de waardering hebben gekregen die ze eigenlijk verdienen. Het resultaat is een rijke reeks aan essays, columns, recensies en fictie waarin we het onzichtbare op een sokkel plaatsen. In Tuinbonen en tape breng ik een ode aan dat wat we gewend zijn niet te zien.

Lees verder op de Notulen van het Onzichtbare ︎

Een mens heeft het recht van gedachten te veranderen


In december 2021 zag ik dat een artikel van mij uit 2013 in de “Top Posts” stond, acht jaar na dato. Ik vroeg de redactie het artikel te verwijderen omdat ik vond dat het een onderwerp nuanceerde waarvan ik twijfel of het in deze tijd nog nuance verdient.

Lees verder op Standplaatswereld ︎

Leer gewoon de regeltjes, luilakken


Voor een maatschappij geobsedeerd door het geschreven woord is dyslexie een handicap. Zelfs in je liefdesleven spelen spelfouten een belangrijke rol. Maar de focus op tekst zou niet bepalend moeten zijn. Dyslexie is geen tekortkoming, maar letterlijk een andere manier van kijken.

Lees verder op Hard//hoofd ︎